Bănci și Asigurări

Asigurătorii au constituit rezerve pentru daune viitoare în valoare de 17,9 mld. lei până la finalul lui S1/2020, plus 4%

Asigurătorii au constituit rezerve pentru daune viitoare...

Autor: Mircea Nica

15.10.2020, 17:05 66

♦ La asigurările generale, poliţele au o durată de 1 an sau mai puţin şi rezervele constituite pot fi eliberate la momentul plăţii daunei sau la finalul contractului, însă poliţele pentru asigurările de viaţă au un orizont îndelungat de timp, ceea ce face ca rezervele tehnice să fie păstrate pe perioade lungi şi să se acumuleze gradual.

Asigurătorii de pe piaţa locală au constituit rezerve tehnice totale pentru daune viitoare de 17,9 mld. lei, în creştere cu 4,1% la finalul primelor şase luni (S1) din 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Companiile de asigurări au obligaţia de a constitui rezerve tehnice la momentul vânzării unei poliţe, în vederea respectării obligaţiilor faţă de clienţi. Din punctul de vedere al structurii rezervelor, acestea sunt împărţite în două categorii, respectiv pentru asigurări generale şi pentru asigurări de viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO