Bănci și Asigurări

Asigurătorii au cedat în reasigurare 33,6% din primele brute subscrise la finalul primelor nouă luni din 2020, însemnând 2,9 mld. lei. În cazul asigurărilor de viaţă, în general societăţile de asigurare preiau o parte mult mai mare din riscul subscris

Asigurătorii au cedat în reasigurare 33,6% din primele...

Autor: Mircea Nica

08.01.2021, 17:15 96

♦ Doar pe segmentul asigurărilor generale, jucătorii au cedat în reasigurare 2,7 mld. lei din totalul subscrierilor de 6,8 mld. lei după nouă luni din 2020, reprezentând circa 39,9%, cea mai mare valoare din primele nouă luni din ultimii cinci ani.

Companiile de asigurări de pe piaţa locală au cedat în reasigurare circa 33,6% din volumul total al primelor brute subscrise la nivelul întregii pieţei în primele nouă luni din 2020, însemnând o valoare de 2,9 miliarde de lei, potrivit datelor din raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Reasigurarea este o categorie importantă de produse de asigurări, legată de strategia de management al riscurilor fiecărui asigurător. Prin reasigurare se limitează dauna maximă suportată în cazul apariţiei unor evenimente asigurate cu impact financiar semnificativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO