Bănci și Asigurări

Asigurătorii au ajuns să accepte şi plata în rate a poliţelor RCA

Companiile de asigurări au început lupta pentru cei aproape 1,5milioane de şoferi cărora le expiră poliţa de răspundere (RCA) înperioada decembrie-ianuarie şi încearcă să atragă clienţi cureduceri de preţ de două cifre sau cu plata în rate a primelor deasigurare. Între 30 şi 40% din şoferi îşi reînnoiesc poliţele RCAîn această perioadă.

Allianz-Ţiriac, a doua companie din piaţă după primele subscrisela nouă luni, a redus cu 15% tarifele poliţelor RCA încheiate pânăla 31 ianuarie 2011 de către clienţii persoane fizice, în timp ceaustriecii de la Uniqa aplică o reducere similară, dar numai pentruclienţii care cumpără la pachet şi o asigurare obligatorie alocuinţei. Şi Generali a redus cu până la 25% tarifele poliţelorRCA pentru şoferii cu copii minori.

BCR Asigurări, companie deţinută de grupul Vienna Insurance(VIG), va percepe un tarif cu 9% mai mic pentru poliţele încheiateîn data de 20 decembrie, când asigurătorul aniversează nouă ani dela înfiinţare. Clienţii care deţin un card de credit BCR pot plăticontravaloarea poliţei în şase rate cu dobândă zero. Banca nupercepe dobândă cu condiţia ca rata lunară să fie plătită integralîn perioada de graţie.

Groupama, companie înfiinţată anul trecut prin fuziunea BTAsigurări cu Asiban, oferă clienţilor care cumpără o poliţă RCAasistenţă rutieră gratuită în caz de accident, act de vandalism sautentativă de furt. Tractarea autoturismului este asigurată înlimita a 100 km de la locul accidentului.

Subscrierile din asigurări RCA au crescut cu 15,5% în primelenouă luni, până la 1,9 miliarde lei, în condiţiile în careîncasările totale ale societăţilor de asigurări s-au redus cu 5%.În acest context, asigurătorii încearcă să vândă pe lângă poliţeleobligatorii şi alte produse. Uniqa, de exemplu, a redus cu 35%preţul poliţelor de asigurare facultativă a locuinţelor şi deasigurare împotriva accidentelor pentru clienţii care cumpără opoliţă de răspundere civilă auto. Posesorii de carduri de creditRaiffeisen pot achita în rate fără dobândă poliţele RCA emise deUniqa.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.