Bănci și Asigurări

Asigurătorii ar trebui să se roage să nu se repete catastrofa din 1977

Asigurătorii ar trebui să se roage să nu se repete catastrofa din 1977

Autor: Ciprian Valentin Botea

04.02.2011, 12:56 27

Majoritatea asigurătorilor din România nu ar putea gestionadaunele provocate de o eventuală catastrofă similară celei de lacutremurul din 1977, principalul motiv fiind reasigurareaneadecvată, consideră Cristian Constantinescu, preşedintele UniuniiNaţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR).

"Capacitatea de a face faţă unei asemenea catastrofe ţine strictde programele de protecţie ale companiilor de asigurări. Foarteprobabil că societăţile din România nu ar face faţă unei asemeneacatastrofe. Dacă mă uit la cifrele globale, majoritateasocietăţilor sunt sub-reasigurate", a declarat Constantinescu unseminar de specialitate organizat de UNSAR.

În plus, asigurătorii nu au nici personal suficient pentruconstatarea unor asemenea daune, a mai precizat el.

La cutremurul din 1977, compania de asigurări de stat ADAS aplătit daune de 5 miliarde de dolari din care aproape jumătate aufost recuperaţi din reasigurare.

În România există circa 2 milioane de locuinţe asigurate. Celemai multe societăţi nu cedează în reasigurare mai mult de 5% dinprimele subscrise pe segmentul property.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO