Bănci și Asigurări

Asigurarile private de sanatate asteapta legea

06.11.2003, 00:00 26



Omniasig Addenda asteapta votarea legii asigurarilor private de sanatate pentru a incepe o campanie mai agresiva de promovare a produsului de asigurare de sanatate "clasica", cu decontare catre furnizorii de sanatate, produs care este deocamdata unic pe piata. In vara, reprezentantii companiei anuntau o lansare mai agresiva a produselor in aceasta toamna.



"Asteptam votarea legii asigurarilor de sanatate (aflata acum in Parlament- n.red) ca sa ne coordonam activitatea. Este importanta forma in care va fi aprobata legea, dar si definirea pachetului minim de servicii medicale garantat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, in functie de care vom actiona si noi in promovarea produselor", a spus Cristian Botez, directorul general al companiei Omniasig Addenda.



Compania ofera patru produse de asigurare, care acopera de la accesul la controale medicale, investigatii paraclinice pana la spitalizare si achizitie de medicamente in decontare partiala. O astfel de polita costa de la 4 pana la 10 euro pe luna. Omniasig Addenda a vandut pana acum cateva sute de polite catre persoane fizice si catre 10-15 companii, astfel incat are in portofoliu circa 1.000 de asigurati. Compania are incheiate contracte cu clinici private de sanatate, dar si spitale de stat.



Pe piata asigurarilor de sanatate private va intra din semestrul viitor si Interamerican, care dezvolta acum o retea proprie de centre medicale si un spital privat in Bucuresti.



Omniasig, care controleaza Omniasig Addenda prin compania sa Omniasig Asigurari de Viata, a anuntat ieri prime brute subscrise de 1.591 miliarde lei pe primele noua luni, in crestere in lei cu 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut, relateaza Mediafax. In euro, cresterea este de doar 6,6%, de la 40,3 mil. euro la 43 milioane euro.



Pentru intreg anul acesta, compania estimeaza incasari din prime de aproximativ 57 milioane euro si un profit net de circa 1,7 milioane euro. sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO