Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Asigurările de garanţii, noua vedetă a pieţei asigurărilor în 2020, au prins avânt, ajungând la o triplare a subscrierilor în ultimul deceniu. Victor Şraer, CEO al Otto Broker: Nivelul investiţiilor publice de anul trecut a fost mai mare ca în 2019, iar acesta a fost principalul motor de creştere a asigurărilor de garanţii

♦ Viorel Vasile, CEO al Safety Broker: Proiectele mari de infrastructură au nevoie de poliţe de garanţii şi de aici vin creşterile acestea. Părerea mea este că ne ducem spre normalitate.

Asigurările de garanţii, segment inclus în categoria asigurărilor generale, au ajuns la un nivel al primelor brute subscrise de 464,5 mil. lei la finalul anului 2020, cu 68% mai mult faţă de anul 2019, potrivit datelor preliminare ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), valoarea subscrierilor pe asigurările de garanţii triplându-se în ultimul deceniu.

Asigurările de garanţii fac parte din categoria in­stru­mentelor de garantare eligibile, fiind pre­văzute în legislaţia achiziţiilor publice, şi repre­zintă o alternativă mai rapidă şi mai convenabilă faţă de scrisoarea de garanţie bancară.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.