Bănci și Asigurări

Asigurările de garanţii au depăşit vânzările asigurărilor de sănătate în nouă luni din 2020: City Insurance se află în fruntea topului, urmată de Onix Asigurări şi ABC Asigurări

Asigurările de garanţii au depăşit vânzările...

Autor: Mircea Nica

24.12.2020, 10:00 75

♦ Volumul primelor brute subscrise a ajuns la o valoare de 364 mil. lei la finalul primelor nouă luni din 2020, cu 92% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut ♦ Concentrarea pe  segmentul asigurărilor de garanţii se află la primele două companii, City Insurance şi Onix Asigurări, cu circa 80% din totalul subscrierilor pe acest segment.

Asigurările de garanţii, un seg­ment inclus în categoria asigurărilor ge­ne­rale, au înregistrat un volum al pri­melor brute subscrise de 364 mil. lei în pri­mele nouă luni ale anului 2020, după un avans de 92%, însemnând o dublare a subscrierilor comparativ cu primele no­uă luni din 2019, potrivit datelor Auto­ri­tă­ţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF).

Astfel, asigurările de garanţii au ajuns să depăşească volumul subscrie­ri­lor înregistrate de asigurările de sănătate, care erau văzute cu un mare potenţial de asigurătorii din piaţa locală. Asigu­ră­rile de garanţii fac parte din categoria instru­mentelor de garan­tare eligibile şi prevăzute în legislaţia achiziţiilor pu­bli­ce şi reprezintă o alternativă mai rapidă şi mai con­venabilă faţă de scrisoarea de ga­ranţie bancară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO