Bănci și Asigurări

Asiban a pus ochii pe asigurarile private de sanatate

21.10.2005, 17:53 19

Societatea de asigurari Asiban va lansa, pana la sfarsitul acestei luni, un produs de asigurare de sanatate destinat companiilor.

"Am inceput sa analizam posibilitatea lansarii unor astfel de produse inca din anul 2001, insa legislatia nu ne-a permis acest lucru", a declarat Mirela Pop, directorul departamentului de asigurari de viata al companiei.

"Intram acum pe piata asigurarilor private de sanatate deoarece a aparut oportunitatea de a incheia contracte cu clinicile private, care, in ultimul timp, si-au extins mult sfera de servicii medicale oferite", a adaugat ea.

Produsul de asigurare de sanatate are doua variante, in functie de acoperirile solicitate de client. Prima de asigurare variaza intre 10 si 30 de dolari pe luna.

"Ne adresam companiilor deoarece avem un mare avantaj pe partea de vanzare: cheltuielile cu asigurarea sunt deductibile si avem posibilitatea incheierii unor contracte colective. Anul viitor, este posibil sa lansam si un produs pentru persoane fizice, insa depinde de evolutia legislatiei din acest domeniu", a spus Mirela Pop.

Pentru oferirea acestor polite, Asiban va colabora cu mai multi furnizori de servicii medicale. Printre altele, produsul pe care il va lansa asiguratorul acopera cheltuielile cu interventiile chirurgicale, atat pentru cele efectuate in tara, cat si pentru transferul in strainatate in cazul in care interventia respectiva nu poate fi realizata in Romania. In cazul anumitor servicii medicale, clientul trebuie sa plateasca pana la 25% din cheltuieli.

Pana la sfarsitul acestui an, asiguratorul spera sa asigure sanatatea a 300-400 de angajati. "Pentru acest an, nu ne propunem sa vindem foarte multe polite. Asteptam si evolutia cadrului legislativ al asigurarilor private de sanatate", a declarat directorul departamentului de asigurari de viata. Pentru 2006, compania are drept obiectiv sa asigure cateva mii de angajati.

Asiban, care practica asigurari generale si de viata, a inregistrat in primul semestru al acestui an subscrieri de 41,6 milioane de euro (152,7 milioane de lei), in crestere cu 84% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul brut inregistrat de companie in primele sase luni ale anului a fost de 4,4 milioane de euro (16,4 milioane de lei).

Jucatorii de pe piata asigurarilor private de sanatate sunt Omniasig Addenda, Interamerican, Aviva, Allianz-Tiriac si Generali.

De asemenea, si-au anuntat intentia de a intra pe aceasta piata pana la sfarsitul anului si companiile Asirom si Grawe. La nivel national, doar cateva mii de polite de asigurare de sanatate au fost vandute pana in prezent, majoritatea fiind incheiate de companii pentru angajati.

angela.placinta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO