Bănci și Asigurări

ASF: Pe parcursul anului 2020 au fost realizate 15 acţiuni de control la societăţile de asigurare, majoritatea privind RCA

Obiectivul principal al tematicii de control a constat în verificări privind dosarele de daună RCA Pentru societăţile din top 4 RCA tematica de control a cuprins şi verificarea mecanismelor de control intern instituite la nivelul aplicaţiilor IT prin care se realizează procesul de gestionare şi instrumentare a dosarelor de daună RCA, conform ASF.

Activitatea Autorităţii de Supraveghere Fi­nanciară (ASF) în anul 2020 a inclus 15 ac­ţiuni de control la societăţile de asi­gurare-re­asigurare, din care 14 con­­troale perio­dice şi 1 control ino­pinat, con­form raportului anual al ASF pentru anul 2020. Principala zonă pe care Autoritatea de Su­pra­veghere a ur­mărit-o a fost RCA-ul.

„Acţiunile de control periodic plani­ficate pentru anul 2020 au vizat societăţile de asigurare care practică asigurări RCA. Obiectivul principal al te­maticii de control a constat în verifi­ca­rea modului de instrumentare şi so­lu­ţionare a dosarelor de daună RCA, iar pentru societăţile din top 4 RCA tematica de control a cuprins şi obiec­tivul secundar verificarea meca­nis­me­lor de control intern instituite la ni­velul apli­caţiilor IT prin care se realizează procesul de gestionare şi instrumentare a dosarelor de daună RCA. Pentru două societăţi de asigurare, tematica de control a inclus şi verificarea rezervelor tehnice constituite pentru activitatea de  asigurare în  scopul întocmirii situaţiilor fi­nan­ciare anuale“, se arată în raportul ASF.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.