Bănci și Asigurări

ASF: Pe parcursul anului 2020 au fost realizate 15 acţiuni de control la societăţile de asigurare, majoritatea privind RCA

ASF: Pe parcursul anului 2020 au fost realizate 15...

Autor: Mircea Nica

27.07.2021, 08:17 175

Obiectivul principal al tematicii de control a constat în verificări privind dosarele de daună RCA Pentru societăţile din top 4 RCA tematica de control a cuprins şi verificarea mecanismelor de control intern instituite la nivelul aplicaţiilor IT prin care se realizează procesul de gestionare şi instrumentare a dosarelor de daună RCA, conform ASF.

Activitatea Autorităţii de Supraveghere Fi­nanciară (ASF) în anul 2020 a inclus 15 ac­ţiuni de control la societăţile de asi­gurare-re­asigurare, din care 14 con­­troale perio­dice şi 1 control ino­pinat, con­form raportului anual al ASF pentru anul 2020. Principala zonă pe care Autoritatea de Su­pra­veghere a ur­mărit-o a fost RCA-ul.

„Acţiunile de control periodic plani­ficate pentru anul 2020 au vizat societăţile de asigurare care practică asigurări RCA. Obiectivul principal al te­maticii de control a constat în verifi­ca­rea modului de instrumentare şi so­lu­ţionare a dosarelor de daună RCA, iar pentru societăţile din top 4 RCA tematica de control a cuprins şi obiec­tivul secundar verificarea meca­nis­me­lor de control intern instituite la ni­velul apli­caţiilor IT prin care se realizează procesul de gestionare şi instrumentare a dosarelor de daună RCA. Pentru două societăţi de asigurare, tematica de control a inclus şi verificarea rezervelor tehnice constituite pentru activitatea de  asigurare în  scopul întocmirii situaţiilor fi­nan­ciare anuale“, se arată în raportul ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO