Bănci și Asigurări

ASF îi îndeamnă pe români să denunţe poliţele City Insurance, aflat în proces de faliment. Unde se vor duce cei peste 3 milioane de şoferi care vor poliţe RCA?

ASF îi îndeamnă pe români să denunţe poliţele City...

Autor: Mircea Nica

12.11.2021, 10:00 923

Allianz-Ţiriac, Groupama şi Euroins sunt principalii candidaţi pentru preluarea şoferilor de la City Insurance Bătălia cea mai mare va fi în ianuarie-februarie 2022, când o bună parte din poliţele RCA City expiră, conform unor surse din piaţă.

Asiguraţii au posibilitatea de a denunţa contractele de asi­gurare încheiate cu societatea City Insurance, cât şi drep­tul de a recupera primele de asigurare, potrivit unui anunţ pu­bli­cat în presă de Autoritatea de Supraveghere Fi­nanciară (ASF).

City Insurance, companie care a fost liderul pieţei asi­gurărilor cu afaceri de 500 mil. euro şi jucător dominant pe seg­mentul RCA, cu circa 45% cotă de piaţă, a urmat ace­eaşi soartă precum Astra şi Carpatica, alte două companii care au practicat, mai mult sau mai puţin, aceeaşi strategie de captare a pieţei RCA fără a putea să o ducă la capăt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO