Bănci și Asigurări

ASF a sancţionat conducerea executivă a Euroins: Mihnea Tobescu, director general, trebuie să plătească o amendă de 100.000 de lei

ASF a sancţionat conducerea executivă a Euroins: Mihnea...
10.07.2020, 00:00 284

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să sancţioneze conducerea executivă a Euroins România Asigurare, a doua cea mai mare companie de asigurări RCA din piaţa locală, pentru neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligaţiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societăţii.

Astfel, Mihnea Tobescu, directorul general al Euroins România, a fost sancţionat cu o amendă de 100.000 de lei, iar Milena Guentcheva, directorul general-adjunct, a primit o amendă de 50.000 de lei. Euroins, unul din liderii pieţei de RCA, se află în mijlocul unui scandal legat de rezervele constituite, subevaluarea daunelor şi întârzierile privind onorarea obligaţiilor de plată. La începutul lunii februarie 2020, asigurătorul a trecut temporar sub administrarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor până a fost numit noul board al Euroins.

Anterior, compania a fost sancţionată de ASF cu o serie de amenzi în valoare totală de 650.000 de lei pentru diferite abateri precum transmiterea cu întârziere a ofertei de despăgubire, a plăţii despăgubirilor şi a constatărilor. Euroins avea la sfârşitul anului 2019 subscrieri de 1,27 mld. lei, în creştere cu 28% faţă de 2018. Compania se afla la finalul anului 2019 pe poziţia patru în clasamentul celor mai jucători din piaţa asigurărilor. Euroins, a înregistrat în 2019 o pierdere tehnică totală de circa 75,9 mil. lei, din care o pierdere de 88,9 mil. lei vine din segmentul asigurărilor RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO