Bănci și Asigurări

​ASF a retras autorizaţia de funcţionare a Forte Asigurări şi a respins proiectul de achiziţie al asigurătorului prezentat de BBP Bandenia

​ASF a retras autorizaţia de funcţionare a Forte...

Autor: Liviu Popescu

28.06.2016, 17:50 376

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizaţia de funcţionare a Forte Asigurări Reasigurări ca urmare a constatării strării de insolvenţă a companiei şi promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, a anunţat astăzi Autoritatea.

De asemenea, ASF a respins proiectul de achiziţie prezentat de BBP Bandenia în vederea dobândirii în mod direct a unei participaţii calificate din capitalul social al Forte.

“În urma analizării documentelor prezentate de potenţialul achizitor s-a constatat că intenţia de achiziţie nu respectă prevederile legale aplicabile, din perspectiva prezentării unei documentaţii complete, a asigurării unui nivel suficient de transparenţă în ceea ce priveşte mecanismul de finanţare, precum şi a îndeplinirii condiţiilor indispensabile unei supravegheri eficiente a entităţii reglementate”, se specifică în comunicatul ASF.
BBP Bandenia PLC este o companie publică înregistrată în anul 2003, cu sediul la Londra, cu un capital social de 440 milioane de lire sterline.

Consiliul ASF a luat notă de faptul că acţionarul majoritar LGS Holding nu şi-a respectat angajamentele repetate de majorare a capitalului societăţii în vederea restabilirii indicatorilor prudenţiali şi nici nu a luat măsuri pentru a asigura necesarul de lichiditate pe termen scurt şi mediu.

Pornind de la încălcările normelor prudenţiale privind activitatea de asigurări generale, coroborate cu neîndeplinirea măsurilor de remediere a situaţiei financiare dispuse de ASF şi în virtutea obligaţiei Autorităţii de a veghea la protejarea intereselor consumatorilor, Consiliul a ajuns la concluzia că Forte Asigurări Reasigurări se află practic în insolvenţă şi nu mai întruneşte condiţiile pentru a deţine o autorizaţie de funcţionare pe piaţa asigurărilor din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO