Bănci și Asigurări

ASF a luat în vizor şi cel mai mare asigurător din piaţă, City Insurance, cu o valoare cumulată a sancţiunilor de aproape 3,8 mil. lei

ASF a luat în vizor şi cel mai mare asigurător din...

Autor: Mircea Nica

30.01.2021, 15:55 886

City Insurance, liderul pieţei asigurărilor din România, a fost luat în vizorul Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) înregistrând o valoare cumulată a amenzilor acordate membrilor Directoratului şi Con­siliului de Supraveghere al societăţii de aproape 3,8 mil. lei, după ce în urmă cu două săptămâni, compania a fost sanc­ţionată cu 500.000 de lei pentru plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA. City Insurance ajuns în ultimul deceniu de la subscrieri de câteva sute de milioane de lei la aproape 2 mld. lei în 2020.

„În cadrul procesului de supraveghere, ASF a solicitat City Insurance informaţii şi documente relevante ne­cesare verificării programului de reasigurare al so­cie­tăţii. Informaţiile solicitate nu au fost transmise Auto­rităţii, iar conducerea executivă şi conducerea su­perioară a societăţii nu s-au asigurat că informaţiile soli­citate sunt disponibile astfel încât să fie puse la dispoziţie în termenul stabilit, ASF fiind astfel împiedicată, fără drept, în exercitarea atribuţiilor conferite prin lege“, au transmis reprezentanţii ASF.

Prin urmare, cea mai mare amendă dintre membrii City Insurance sancţionaţi de către ASF aparţine lui Renato Szilagyi, preşedinte al Directoratului companiei, în valoare  de 530.000 de lei, în timp ce Buzerea Barbu Mircea, vicepreşedinte al Directoratului, şi Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis, membru al Directoratului au fost amendaţi cu 500.000 de lei fiecare. Astfel, doar la nivelul Directoratului, valoarea cumulată a amenzilor a celor trei membri se ridică la 1,53 mil. lei.

Pentru Consiliul de Supraveghere al City Insurance, ASF i-a sancţionat cu amenzi pe Browne Woodthorpe Robert, preşedinte al Consiliului de Supraveghere, Rossler Max Walted, vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere, Pascale Cristian, membru al Consiliului de Supraveghere, Arampova Aelita, membru al Consiliului de Supraveghere şi Papanikolau Epameinondas, membru al Consiliului de Supraveghere în valoare de 450.000 de lei fiecare. Valoarea cumulată a amenzilor pentru întreg Consiliul de Supraveghere depăşeşte 2,2 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO