Bănci și Asigurări

ASF a decis închiderea procedurii de redresare a Euroins, după restabilirea situaţiei financiare a asigurătorului

Afacerile Euroins sunt concentrate în proporţie de peste 95% pe segmentul RCA

Afacerile Euroins sunt concentrate în proporţie de peste 95% pe segmentul RCA

Autor: Roxana Rosu

10.03.2017, 00:05 349
Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis în şedinţa din data de 8 martie închiderea procedurii de redre­sare financiară pe bază de plan a Euroins Ro­mânia Asigurare-Reasigurare, deţinută de grupul bulgar Eurohold, ca urmare a re­stabilirii situaţiei financiare a companiei.
 
„În urma analizei modului de implemen­ta­re a măsurilor stabilite în plan, a fost con­sta­tat faptul că au fost îndeplinite toate ce­rinţele calitative şi cantitative, socie­ta­tea procedând la majorarea capitalului social cu suma de 300 milioane lei“, a anunţat ASF.
 
Principalele elemente ale planului de re­dre­­sare au vizat măsuri de capitalizare, revi­zui­re a programului de reasigurare şi mă­suri ope­ra­ţio­nale constând în schimbarea audi­torului financiar, revizuirea politi­ci­lor/pro­­cedurilor interne, inventarierea tri­mes­tri­a­lă a dosarelor de daună, auditarea siste­mu­lui in­formatic, precum şi elemente de natură să con­ducă la re­sta­bilirea situaţiei finan­ciare a societăţii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO