Bănci și Asigurări

ASF a dat sancţiuni şi a impus un plan de măsuri la Certinvest

 ASF a dat sancţiuni şi a impus un plan de măsuri la...

Autor: Roxana Pricop

25.04.2016, 16:16 1219

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat azi într-un comunicat de presă laconic că a constatat “o serie de aspecte” în urma unui control derulat la societatea de administrare a investiţiilor Certinvest, cel mai mare manager independent cu active, în baza cărora a obligat societatea să adopte un plan de măsuri, despre care Autoritatea nu dă niciun detaliu.

Certinvest administrează active de 213 milioane de lei.

“Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a luat act de concluziile raportului de control şi ale analizei realizate de structurile de supraveghere şi control în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată de către societatea de administrare a investiţiilor (SAI) Certinvest. Consiliul ASF a decis ca aspectele constatate să facă obiectul unui plan de măsuri care stabileşte în sarcina societăţii responsabilităţi şi termene precise de remediere pentru fiecare situaţie în parte, stabilind totodată şi un număr de sancţiuni”, potrivit comunicatului de presă emis de ASF.

Ducerea la îndeplinire a acestor obligaţii de către SAI Certinvest va fi monitorizată permanent de către ASF şi va face obiectul unor informări şi analize care vor fi discutate, cu frecvenţă trimestrială/semestrială, în cadrul Consiliului ASF.

“Activitatea de supraveghere şi control este una dintre pârghiile prin care ASF urmăreşte îndeplinirea obiectivelor sale fundamentale, printre care asigurarea stabilităţii, competitivităţii şi bunei funcţionări a pieţelor de instrumente financiare, promovarea încrederii în aceste pieţe şi în investiţiile în instrumente financiare, precum şi asigurarea protecţiei operatorilor şi investitorilor împotriva practicilor neloiale, abuzive şi frauduloase”, potrivit comunicatului de presă emis de ASF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO