Bănci și Asigurări

Artizanii crizei bat record după record. Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci americane, anunţă profituri de 9 miliarde dolari în 2019. Acţiunile cresc cu 5%

Artizanii crizei bat record după record. Morgan Stanley,...

Autor: Alex Ciutacu

16.01.2020, 15:28 234

Profiturile gigantului american Morgan Stanley au crescut cu 46% în T4 2019, depăşind estimările analiştilor, în contextul în care toate cele trei linii principale de business au performat peste aşteptări, potrivit raportului publicat de bancă.

Banca a anunţat joi că profitul a crescut cu 46% în T4, ajungând la 2,24 miliarde dolari, adică 1,30 dolari per acţiune, în comparaţie cu estimările analiştilor de 0,99 dolari per acţiune.

În acest context, veniturile Morgan Stanley au crescut cu 27% la 10,86 miliarde dolari, depăşind cu peste 1 miliard de dolari aşteptările analiştilor Refinitiv – care s-au situat la 9,72 miliarde dolari.

Pentru întreg anul 2019, Morgan Stanley a înregistrat venituri record de 41,4 miliarde dolari, în comparaţie cu 40,1 miliarde dolari anul trecut. În acelaşi timp, profiturile nete ale companiei s-au situat la 9 miliarde dolari, în comparaţie cu 8,7 miliarde dolari în 2018.

Acţiunile Morgan Stanley înregistrau o creştere de aproape 4,7% joi, cu jumătate de oră înaintea deschiderii de tranzacţionare pe bursa din New York.

„Am livrat rezutate puternice pe toate segmentele de business. La nivelul întregii companiei veniturile au depăşit 10 miliarde de dolari pentru al patrulea trimestru consecutiv, ceea ce rezultă într-un an record atât la nivelul veniturilor, cât şi al câştigurilor. Performanţa a atins toate ţintele propuse”, spune James Gorman, CEO al Morgan Stanley, citat de CNBC. 

Într-un trimestru în care competitorii de la JP Morgan Chase şi Goldman Sachs au raportat venituri semnificative, analiştii aşteptau să vadă dacă Morgan Stanley se încadrează în suita de creştere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO