Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

ARB: Sistemul bancar este soluţia de redresare a economiei în contextul recesiunii ce va urma

Fluxurile de bază ale societăţii sunt acoperite, însă trebuie cadenţaţi paşii pentru a stabili tacticile necesare pentru turarea motoarelor întregii economii, a transmis Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

„Apreciem că este recomandabil ca sistemul bancar să fie partener în această criză, fiind soluţia de redresare a economiei româneşti în contextul recesiunii ce va urma. Sistemul bancar susţine încheierea unui parteneriat constructiv cu autorităţile pentru a finanţa economia în condiţii de predictibilitate“.

Băncile din România au donat peste 23,5 mil. lei pentru achiziţii de echipamente şi aparatură medicală în peste 220 de spitale, de la începutul pandemiei până în prezent, potrivit datelor centralizate de la bănci. În acelaşi timp, băncile au susţinut financiar sau prin alte metode peste 100 de ONG-uri, în activităţile pe care le desfăşoară în combaterea efectelor pandemiei. Donaţiile au vizat achiziţionarea de aparate de ventilaţie mecanică, echipamente de protecţie medicală, teste COVID-19, dezinfectanţi şi alte materiale medicale.

„La nivelul industriei bancare, acţionăm ca un întreg şi înaintăm în discuţiile cu autorităţile, într-o manieră atât proactivă cât şi reactivă, propuneri de măsuri care să protejeze clienţii băncilor: peste 1,5 milioane persoane fizice cu credite din care 485.000 de clienţi persoane fizice cu credite pentru locuinţe sau alte investiţii imobiliare, 100.000 de companii cu credite, peste 15 milioane de titulari de depozite, milioane de clienţi titulari de conturi curente, 18 milioane de clienţi cu carduri de debit şi de credit“, a transmis ARB.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.