Bănci și Asigurări

ARB: Prezenţa unei sucursale lângă casă, costurile şi canalele digitale, analizate de români când aleg să lucreze cu o bancă

ARB: Prezenţa unei sucursale lângă casă, costurile...

Autor: Roxana Rosu

19.07.2021, 13:16 169

Încrederea pe care o inspiră, dobânda, comisioanele aplicate, proximitatea faţă de locuinţă şi renumele băncii reprezintă cele mai importante aspecte pe care le iau în calcul românii când aleg să lucreze cu o bancă, potrivit Studiului "Digitalizarea sistemului bancar în percepţia românilor" realizat în luna decembrie 2020 de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) şi comandat de Asociaţia Română a Băncilor.

Pentru deschiderea unui cont la o bancă, 82% dintre respondenţi consideră că prezenţa unei sucursale în apropiere este foarte importantă şi destul de importantă, 79% apreciază ca fiind foarte şi destul de importante costurile serviciilor/produselor contractate, iar pentru 69% este foarte importantă şi destul de importantă posibilitatea de acces la servicii şi produse bancare la distanţă, prin canale digitale.

Aproximativ 71,7% dintre bărbaţi consideră foarte şi destul de importantă posibilitatea de acces la servicii şi produse bancare la distanţă, prin canale digitale.

În funcţie de vârstă, tinerii cu vârsta între 18-35 de ani sunt cei mai interesaţi de posibilitatea de acces la servicii şi produse bancare la distanţă, prin canale digitale, cu o pondere de 85,3% din totalul respondenţilor la acest nivel de vârstă, şi doar 60% dintre persoanele cu vârsta între 51-65 de ani au notat ca fiind foarte important acest aspect.

Recomandarea  serviciilor unei bănci de către prieteni/familie este foarte importantă în proporţie de 26%, fiind cotată aproape în mod similar cu recomandarea serviciilor de către un agent (27%).

Media generală acordată de românii care utilizează produse şi servicii bancare instituţiei de credit cu care lucrează cel mai mult este 8,54, arată rezultatele Studiului "Digitalizarea sistemului bancar în percepţia românilor".

Opt din zece românii care utilizează produse şi servicii bancare au acordat note între 8 şi 10 băncii cu care lucrează cel mai mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO