Bănci și Asigurări

Cum arată piaţa asigurărilor după 9 luni din 2021. City Insurance, aflată în procedură de faliment, a subscris şi în T3/2021, fiind pe locul 1 în topul după 9 luni. Allianz-Ţiriac este pe locul 2, urmat de Euroins

Cum arată piaţa asigurărilor după 9 luni din 2021....

Autor: Mircea Nica

16.12.2021, 17:40 313

Allianz-Ţiriac se distanţează uşor de Euroins, urcând pe locul 2 în clasamentul celor mai mari jucători la nivelul întregii pieţe a asigurărilor City Insurance rămâne lider după 9 luni, pentru că a subscris şi în T3/2021, înainte ca ASF să îi retragă autorizaţia de funcţionare În general, asigurătorii au avut creşteri semnificative ale subscrierilor, avâd o revenire puternică după 2020, an marcat de pandemia de COVID-19.

City Insurance încă figu­rea­ză în clasamentele Au­torităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) ca lider atât la ni­velul întregii pieţe cât şi pe zona asigurărilor generale în funcţie de cota de piaţă, în condiţiile în care a subscris şi în trimestrul 3 al anului 2021, dar în ceea ce priveşte restul jucătorilor, Allianz-Ţiriac a început să se distanţeze uşor de Euroins, ajun­gând la finalul primelor nouă luni din 2021 pe poziţia a doua la ni­velul întregii pieţe, conform datelor publicate în raportul ASF.

Astfel, eliminând City Insurance (căreia din 17 septembrie i s-a retras autorizaţia de funcţionare şi s-a de­marat procesul de faliment de către ASF), Allianz-Ţiriac ar putea ajunge noul lider al pieţei asigurărilor, la 5 ani de când City Insurance a pre­luat conducerea, respectiv în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO