Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Ce arată datele BNR: Marja de câştig a băncilor între dobânzile la creditele noi în lei pentru populaţie şi la depozitele noi a crescut în august la 5,72 puncte procentuale. Dobânda la creditele de consum a ajuns la 9,78%, iar la ipotecare la 5,68%

♦ Cel mai mic nivel al marjei de câştig din opt luni din 2020, dar şi din ultimii cinci ani, de 4,91%, a fost în aprilie ♦ Cel mai ridicat nivel al marjei din 2020, de 6,13 puncte procentuale, a fost în februarie ♦ Băncile au acordat în primele opt luni din 2020 credite noi retail în lei cu o dobândă medie între 6,67% şi 8,05% ♦ La depozite, dobânda medie a oscilat între 1,66% şi 1,93%, în august coborând la cel mai scăzut nivel din acest an.

Băncile de pe piaţa locală au înregistrat în primele opt luni din 2020 pe segmentul populaţiei un nivel al marjei de câştig - diferenţa dintre dobânda activă la creditele noi în lei şi dobânda pasivă la depozitele noi în lei - cuprins între 4,91 şi 6,13 puncte procentuale, în scădere comparativ cu marjele din prima ju­mătate a anului 2019, dar apro­pia­te de cele din a doua parte a anului trecut.

Luna august a adus o creş­tere a marjei de câştig pe com­po­nenta retail, până la 5,72 puncte pro­cen­tuale, după ce în iulie marja scă­zu­se la 5,6 puncte. În primele trei luni din 2020, marja depăşea 6 puncte pro­cen­tuale. Comparativ, la finele anu­lui 2019, marja era mai mică, de 5,61 puncte pro­centuale, după cum reiese din statisticile BNR.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.