Bănci și Asigurări

Se apropie deadline-ul. Candidaţii pentru boardul Exim Banca Românească mai pot să depună documentele necesare până luni, 15 aprilie, după prelungirea decisă de Ministerul Finanţelor, care este acţionar majoritar al băncii. Termenul anterior de depunere a candidaturilor a fost 1 aprilie

Se apropie deadline-ul. Candidaţii pentru boardul Exim...

Autor: Claudia Medrega

11.04.2024, 11:00 161

În octombrie 2023, Exim Banca Românească a rămas în numai doi conducători executivi din cei cinci, Traian Halalai şi Cristian Şaitariu, aceştia primind din partea Ministerului Finanţelor un mandat provizoriu de doar 5 luni, până în martie, mandat prelungit apoi până în luna mai.

Ministerul Finanţelor, în calitate de acţionar majoritar al Exim Banca Românească, a decis să prelungească până la data de 15 aprilie perioada de depunere a candidaturilor pentru cele nouă poziţii în boardul băncii de stat, respectiv patru poziţii de administrator executiv şi cinci poziţii de administrator neexecutiv.

În luna martie, Ministerul Finanţelor luase decizia de a declanşa procedura de recrutare şi selecţie a preşedintelui executiv al Exim Banca Românească şi a celorlalţi opt membri ai Consiliului de Administraţie al băncii de stat, termenul stabilit atunci pentru depunerea candidaturilor fiind 1 aprilie. Din boardul Exim Banca Românească ar urma să facă parte nouă membri, dintre care cinci administratori neexecutivi şi patru administratori executivi, respectiv un preşedinte executiv şi trei vicepreşedinţi executivi ai băncii. Iar mandatul membrilor Consiliului de Administraţie este de 4 ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO