Bănci și Asigurări

Anthem, a doua cea mai mare companie de asigurări de sănătate din SUA, vrea să aplice tehnologia blockchain pentru a asigura datele medicale ale membrilor în trei ani

Anthem, a doua cea mai mare companie de asigurări de...

Autor: Mircea Nica

09.01.2020, 00:00 138

Anthem, a doua cea mai mare companie de asigurări de sănătate din Statele Unite, intenţionează să implementeze tehnologia blockchain pentru a asigura datele medicale ale tuturor celor 40 de milioane de membri, în următorii trei ani, conform Forbes.

Anthem intenţionează să utilizeze tehnologia blockchain pentru a le oferi pacienţilor acces sigur la datele lor medicale, oferindu-le, în acelaşi timp, posibilitatea de a împărtăşi aceste date pe măsură ce consideră că sunt adecvate.

„Ceea ce blockchainul poate să ne ofere este încredere. Avem acum ocazia să împărtăşim date asupra cărora oamenii pot lua propriile decizii“, a declarat Gail Boudreaux, preşedintele Consiliului de Administraţie al Anthem, la al optulea Summit anual al Forbes Healthcare, în New York. Compania derulează în prezent un test pilot pe grupuri mai mici de membri, care pot utiliza o aplicaţie mobilă pentru a scana un cod QR şi pot permite instantaneu diferiţilor furnizori de servicii medicale să-şi acceseze înregistrările de sănătate pentru o perioadă limitată de timp.

„Creăm, în esenţă, un sistem bazat pe permisiuni, care va permite consumatorilor să deţină datele proprii de asistenţă medicală şi apoi să le pună la dispoziţia furnizorilor“, a spus Rajeev Ronankia, şeful departamentului digital de la Anthem. Asigurătorul american foloseşte deja tehnologia blockchain în diferite moduri. Momentan această tehnologie este folosită la o capacitate de 40%, urmând ca în perioada următoare să se dezvolte mai multe soluţii. Anthem va integra blockchainul în procesele de subscriere şi coordonare mai rapidă a beneficiilor.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO