Bănci și Asigurări

ANPC: Eliminarea clauzelor poate duce la reducerea ratelor. Avem încă 31 de procese cu băncile

Gheorghe Piperea, avocat, preşedintele asociaţiei Parakletos

În mod sigur banca nu va plăti amiabil, ci va prefera să plătească milioane la avocaţi pentru a trage de timp.

Gheorghe Piperea, avocat, preşedintele asociaţiei Parakletos În mod sigur banca nu va plăti amiabil, ci va prefera să plătească milioane la avocaţi pentru a trage de timp.

Autor: Liviu Popescu

31.07.2015, 00:06 1342
Decizia Tribunalului Bucureşti de a elimina la cererea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consuma­torilor (ANPC) clauzele considerate abuzive din contractele cu credite în franci elveţieni ale OTP Bank poate deschide o „cutie a Pandorei“ pentru toate băncile care au acordat credite în această monedă, în condiţiile în care pe rol există în continuare peste 30 de procese între ANPC şi bănci.
 
Tribunalul Bucureşti a decis ca OTP Bank, în portofoliul căreia există câteva mii de credite în franci elve­ţieni, să elimine din contractele sale de credit clauzele considerate abuzive de către ANPC şi în acelaşi timp a aplicat băncii o amendă de 700 de lei (160 de euro). Însă decizia instanţei nu este definitivă, banca având dreptul să facă apel în 30 de zile.
 
„Decizia în procesul ANPC împotriva OTP Bank nu este una definitivă, motiv pentru care nu ne putem pronunţa decât după ce vom vedea hotărârea redactată“, au afirmat la solicitarea ZF reprezentanţii OTP Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO