Bănci și Asigurări

Angela Toncescu şi alţi 10 şefi ai instituţiilor desfiinţate după apariţia ASF cer compensaţii de peste 15 mil. lei

Angela Toncescu şi alţi 10 şefi ai instituţiilor...

Autor: Anelis Baciu

29.04.2016, 00:00 365

Angela Toncescu, fosta şefa a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), şi alţi zece foşti membri ai structurilor de conducere din vechile autorităţi de supraveghere a asigurărilor, pieţei de capital şi pensiilor private sunt în litigiu cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi cer compensaţii pentru încetarea mandatelor cu o valoare totală de 15,5 milioane de lei (3,5 mil. euro). 

Până acum ASF a câştigat pe fond aproximativ 60% din totalul litigiilor de muncă în care sunt implicaţi foşti angajaţi ai instituţiei. Supraveghetorul pieţei de capital, asigurări şi a pensiilor private a câştigat definit procesul cu Constantin Buzoianu, fostul preşedinte al fostei Comisii de Supraveghere Financiară (CSA) în perioada 2011-2012, după ce Curtea de Apel a respins ca nefondat apelul formulat de Buzoianu. În urma acestei decizii ASF a scăpat de plata unor compensaţii de peste 1,5 milioane de lei pe care Buzoianu le cerea ca urmare a încetării mandatului înainte de termen.

ASF s-a confruntat cu o situaţie similară în cazul lui Tudor Baltă, fost vicepreşedinte al CSA, care a pierdut definitiv procesul în care cerea compensaţii de peste un milion de lei. Totodată, ASF a câştigat definitiv procesele intentate de Dragoş Mihalache şi Cristian Toma, foşti membri ai comisiei responsabile cu supravegherea pensiilor private, şi respectiv de Mihaela Gunata şi Valentin Halichias - foşti asistenţi cabinet membri ai CSA. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO