Bănci și Asigurări

Angajaţii UniCredit împreună cu Fundaţia UniCredit donează 61.000 euro pentru dotarea cu echipamente a spitalelor implicate în combaterea COVID-19

Angajaţii UniCredit împreună cu Fundaţia UniCredit...

Autor: Roxana Rosu

14.05.2020, 16:29 72

Angajaţii UniCredit din cadrul UniCredit Bank, UniCredit Leasing, UniCredit Consumer Financing şi UniCredit Services Romania au desfăşurat în luna aprilie o campanie internă de strângere de fonduri, suplimentată printr-o contribuţie a Fundaţiei UniCredit, în urma căreia a fost strânsă suma de 61.000 de euro.

Fondurile vor fi folosite pentru achiziţia de echipamente şi materiale medicale care vor fi distribuite spitalelor implicate în combaterea pandemiei COVID-19.

Astfel, 51.000 de euro din suma colectată au fost direcţionaţi, cu ajutorul Fundaţiei Preţuieşte Viaţa, către achiziţia de materiale pentru spitale.

“Împreună, colegii din subsidiarele UniCredit din România au desfăşurat această campanie, pentru care îi felicit – acţionând din dorinţa de a sprijini sistemul de sănătate şi de a-şi arăta susţinerea pentru personalul medical implicat în combaterea pandemiei. Prin participarea colegilor mei şi a Fundaţiei UniCredit, 61.000 de euro vor fi donaţi şi transfomaţi în materialele necesare pentru spitalele din ţară, continuând astfel acţiunile pentru susţinerea comunităţii desfăşurate la nivel de organizaţie”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

În contextul aceleiaşi iniţiative, UniCredit donează 10.000 de euro şi pentru dotarea cu echipamente medicale a două unităţi sanitare din ţară - Spitalul Municipal Mangalia din judeţul Constanţa şi Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Focşani, judeţul Vrancea.

Campania vine după ce banca a donat, în luna martie, suma de 120.000 de euro către Asociaţia Zi de bine - cele două aparate medicale performante achiziţionate din aceste fonduri fiind deja în funcţiune la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş şi Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO