Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, economist-şef BT: Încrederea în economie s-a ameliorat în august, la maximul ultimelor şase luni

Andrei Rădulescu, economist-şef BT: Încrederea în...

Autor: Roxana Rosu

31.08.2016, 12:07 394

El a adăugat că indicatorul de încredere calculat de Comisia Europeană a crescut cu un ritm lunar de 0,6 puncte, la 104,2 puncte (maximul ultimelor şapte luni).

În acelaşi ton, ancheta de con­junc­tură realizate de INS în august arată că ma­na­­gerii de companii din Românai cred că, între august şi octombrie, co­mer­ţul cu amă­nuntul, construcţiile, ser­viciile şi industria vor avea o ten­dinţă de creştere, toate sectoarele eco­nomice urmând să fie carac­terizate de stabilitatea preţurilor. Totuşi, managerii din industria pre­lucrătoare preconizează pen­tru urmă­toarele trei luni creştere mo­de­rată a volumului producţiei (sold conjunctural de doar +8%).

La nivelul zonei euro, indicatorii Comisiei Europene nu arată acelaşi grad de optimism, încrederea în economie deteriorându-se în august, pe fondul resimţirii consecinţelor votului pro-Brexit care duc la incertitudini la nivel de planuri investiţionale. Indicatorul Comisiei Europene a scăzut cu un punct faţă de iulie, la 103,5 puncte (minimul ultimelor cinci luni).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO