Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică al Băncii Transilvania. În 2022, cu siguranţă BNR va începe să normalizeze politica monetară

Andrei Rădulescu

Andrei Rădulescu

Autor: Mircea Nica

18.06.2021, 08:30 414

Revizuirea strategiilor, atât la ni­velul Rezervei Federale, cât şi sem­nalarea Băncii Centrale privind pre­gă­tirea de a iniţia un nou ciclu mo­netar, se va reflecta în dobânda de poli­tică monetară, a spus Andrei Ră­dulescu, director analiză macro­eco­nomică al Băncii Transilvania (BT), în cadrul unei conferinţe de profil.

„Anul viitor cu siguranţă BNR va începe să normalizeze politica monetară, însă, dat fiind că vom trăi după incidenţa unei pandemii, nu mă aştept să avem iar un ciclu monetar în care dobânda de politică monetară să urce semnificativ“, a mai spus Andrei Rădulescu.

El a mai spus că România se poziţionează pe un palier maxim în ceea ce priveşte rata de dobândă la politica monetară la nivelul ţărilor membre ale UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO