Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, BT: Acumularea de riscuri la adresa stabilităţii financiare va determina reacţia BNR

Andrei Ră­du­lescu, senior economist al Băncii Tran­sil­va­nia

Andrei Ră­du­lescu, senior economist al Băncii Tran­sil­va­nia

Autor: Cristina Bellu

15.08.2017, 00:05 603

Analiştii Băncii Transilvania consideră ca banca centrală ar putea să majoreze din toam­nă dobânda de referinţă în condiţiile în care are loc o accelerare a inflaţiei, evoluţia con­sumului se desfăşoară la un ritm peste po­tenţial şi au loc acumulări de riscuri la a­dresa stabilităţii financiare pe termen mediu.

„În scenariul macroeconomic central ne aşteptăm ca accelerarea inflaţiei, cu per­spec­tiva reintrării în intervalul ţintă în T3, evo­luţia consumului la un ritm peste po­tenţial şi acumularea de riscuri la adresa stabilităţii financiare pe termen mediu să deter­mine BNR să demareze ciclul monetar post-criză în 2017“, explică  Andrei Ră­du­lescu, senior eco­nomist al Băncii Tran­sil­va­nia.  

De altfel, conform stenogramei şe­dinţei din 4 august, banca centrală este pre­gătită să reacţioneze, în contextul carac­terului nesustenabil al modelului de creştere economică şi al riscurilor asociate politicilor fiscal-bugetare şi de venituri pro-ciclice. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO