Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Dobânda la titlurile de stat a urcat la 4,5% în această săptămână, pe fondul provocărilor din sfera finanţelor publice şi a deciziei Fitch cu privire la rating-urile băncilor

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Dobânda la...

Autor: Roxana Rosu

22.05.2020, 14:12 4321

Rata de dobândă la titlurilde stat la 10 ani a urcat cu 2,2%, la 4,5% în această săptămână, evoluţie influenţată de provocările din sfera finanţelor publice şi de decizia Agenţiei Fitch cu privire la rating-urile băncilor, a comentat Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică la Banca Transilvania.

Spread-ul de dobândă s-a majorat cu 4,2% la 1,73 puncte procentuale.

Ministerul de Finanţe a atras în această săptămână 545 milioane lei prin titluri scadente în februarie 2025 şi un miliard lei prin obligaţiuni cu scadenţa august 2022, la costuri medii anuale de 3,75%, respectiv 3,52%.

De asemenea, administraţia s-a împrumutat pe pieţele externe cu 1,3 miliarde euro prin titluri pe 5 ani şi cu 2 miliarde euro prin obligaţiuni pe 10 ani, volumul subscrierilor depăşind 12 miliarde euro.

Săptămâna viitoare, Ministerul de Finanţe a programat o licitaţie cu titluri scadente în aprilie 2024 (în volum de 575 milioane lei).

Fitch a scăzut ratingul UniCredit Bank pentru împrumuturi pe termen lung la BB+ de la BBB- şi a revizuit perspectiva pentru Banca Transilvania şi Garanti Bank de la stabile la negative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO