Bănci și Asigurări

Andreas Treichl, Erste: Economiile din Europa Centrală şi de Est vor creşte mai repede decât ţările din vestul Europei; Va fi o presiune pe creşterea salariilor, care nu este neapărat un lucru rău

Andreas Treichl, Erste: Economiile din Europa Centrală...

Autor: Cristian Hostiuc

31.07.2019, 15:08 402

Andreas Treichl, preşedintele Erste, spune că zona Europei Centrale şi de Est va continua să crească în următorii 10-15 ani mai mult decât zona Europei Occidentale, ceea ce va fi un lucru foarte bun.

”Va fi presiune din ce în ce mai mare pe salarii, ceea ce nu va fi un lucru rău, pentru că veniturile populaţiei trebuie să se apropie de Europa vestică. În această regiune spiritul antreprenorial este mai puternic pentru că sunt mai multe oportunităţi”. 

El nu s-a arătat îngrijorat de faptul că regiunea depinde de Germania: Deşi Germania scade, aceste ţări continuă să crească.

În opinia lui Treichl, principala problemă este că economia Europei se îndreaptă spre un model japonez, de stagnare, cu dobânzi foarte mici, care îi va afectat pe tineri.

Aceste dobânzi mici, chiar negative, nu vor remunera suficient depozitele bancare constituite, ceea ce face ca noile generaţii să nu aibă bani suficienţi pentru a avea un avans ca să cumpere o casă.

Aceşti bani ieftini determină creşterea în primul rând a preţului activelor imobiliare, ceea ce va face imposibilă achiziţia unor locuinţe.

Erste este cel mai mare grup financiar din CEE , având active de 248 miliarde euro.

Sub conducerea lui Treichl, Erste a ajuns în ultimii 20 de ani dintr-o bancă cu operaţiuni doar în Austria la o instituţie cu activităţi în alte şase ţări.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO