Bănci și Asigurări

Andreas Treichl, CEO al Erste Bank, desemnat bancherul anului de revista Euromoney

Andreas Treichl, CEO al Erste Bank

Andreas Treichl, CEO al Erste Bank

Autor: Cristina Bellu

11.07.2019, 15:49 119

Bancherul austriac Andreas Treichl, 67 de ani, preşedintele executiv al Erste Group, care controlează BCR, a doua cea mai mare bancă românească, a fost desemnat „Bancherul anului" în 2019, în cadrul premiilor anuale de excelenţă ale Euromoney, una dintre principalele publicaţii financiare globale.

“Juriul a apreciat astfel contribuţia lui Andreas Treichl la dezvoltarea sectorului bancar din Europa emergentă, strategia digitală vizionară pe care compania o urmăreşte cu platforma sa George şi angajamentul faţă de incluziunea financiară”, spun reprezentanţii Erste.

Grupul austriac Erste, care după anul 2000 s-a extins mult în Europa Centrală şi de Est, a raportat pentru 2018 un profit net record de aproape 1,8 mld. euro, în creştere cu o treime faţă de câştigul din 2017, profitul fiind influenţat de îmbunătăţirea rezultatelor operaţionale.

Erste, un grup financiar de top în Europa Centrală şi de Est, cu active de 236,8 mld. euro în 2018, are operaţiuni în Austria, Cehia, Croaţia, Slovacia, România, Ungaria şi Serbia. Grupul are peste 2.500 de subsidiare în cele şapte ţări, circa 45.000 de angajaţi şi aproximativ 16 milioane de clienţi.

Andreas Treichl este unul dintre cei mai longevivi şefi de bancă mare în Europa, cu peste 20 de ani petrecuţi ca CEO al Erste, o bancă de top în regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO