Bănci și Asigurări

Andreas Treichl a încasat anul trecut circa 3 mil. euro din poziţia de şef al Erste Bank. Cât câştigă anual ceilalţi membri din board

Andreas Treichl conduce Erste Group de aproximativ două decenii

Andreas Treichl conduce Erste Group de aproximativ două decenii

Autor: Claudia Medrega

28.04.2017, 20:45 1021

Bancherul austriac Andreas Treichl, 64 de ani, preşedin­te­le executiv al Erste Group, care controlează BCR, cea mai mare bancă românească, a încasat în 2016 de la banca pe care o conduce o remuneraţie de aproape 3 mil. euro, câştigul fiind comparabil cu cel din 2015.

Aproape jumătate din suma încasată de şeful Erste a provenit din salariul fix, care a totalizat pentru întregul an 1,47 mil. euro, în creştere cu 10,5% faţă de nivelul din 2015. La remuneraţia fixă s-au mai adău­gat alte beneficii, de 1,1 mil. euro, în scă­dere cu circa 20% comparativ cu anul anterior.

Treichl, care conduce Erste Group de aproximativ două decenii, a primit şi bonus pentru rezultatele băncii din anii precedenţi în sumă totală de 375.500 euro, dublu faţă de remuneraţia pentru perfor­man­ţă încasată în 2015. Profitul este o con­diţie importantă pentru bonusarea echipei de top management.

Erste, care după anul 2000 s-a extins mult în Europa Centrală şi de Est, a ra­portat pentru 2016 un profit net de 1,26 mld. euro, cel mai bun rezultat înregistrat vre­o­dată de grupul austriac, în timp ce cre­ditarea a crescut cu 5 mld. euro, iar de­pozitele clienţilor cu peste zece miliarde euro. Conducerea grupului vrea să repar­tize­ze un dividend de 1 euro/acţiune, re­spectiv un total de 429,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO