Bănci și Asigurări

Analiştii Danske se aşteaptă ca banca centrală americană să reducă dobânzile de cinci ori până în aprilie 2020

Analiştii Danske se aşteaptă ca banca centrală...

Autor: Alex Ciutacu

20.08.2019, 15:33 263

Fed, banca centrală americană, va reduce dobânzile de referinţă de cinci ori până în luna aprilie a anului 2020, potrivit analiştilor Danske Bank, citaţi de CNBC.

Fed a redus dobânzile cu 25 de puncte procentuale în luna iulie, însă comentariile preşedintelui băncii centrale, Jerome Powell, care sugerează că reducerea a fost doar o ajustare, au prăbuşit piaţa de capital din SUA – deoarece investitorii speră că aceste măsuri vor continua în viitorul apropiat.

Incertitudinea din ce în ce mai ridicată generată de conflictul comercial global, încetinirea creşterii economice globale şi inflaţia de sub 2% reprezintă motivele citate de Jerome Powell pentru reducerea iniţială a dobânzilor.

Totuşi, de la ultima întâlnire a board-ului băncii centrale, conflictul SUA-China a prins noi dimeniuni, iar sentimentul din piaţă s-a deteriorat.

În ciuda comentariilor lansate de Powell, o echipă de analişti ai Danske Bank condusă de Mikael Olai Milhoj crede că Fed va continua cu câte o reducere de 25 de puncte procentuale la fiecare din următoarele cinci şedinţe ale băncii centrale – ţinta pentru şedinţa de politică monetară din luna martie situându-se între 0,75% - 1%.

„Indicatorii economici din afara Statelor Unite arată slăbiciune, cu date sub aşteptări din investiţii, producţie industrială şi retail în China şi cu o contracţie a PIB-ului Germaniei în T2.”, notează analiştii Danske.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO