Bănci și Asigurări

Americanii de la MetLife au depăşit pragul de un miliard de lei active după integrarea Aviva

Americanii de la MetLife au depăşit pragul de un...

Autor: Anelis Baciu

23.07.2014, 00:06 374
Compania de asigurări Metropolitan Life, controlată de gigantul american MetLife, a ajuns la active totale  de 1,1 miliarde de lei (250 mil. euro) anul trecut, în urcare cu 35% faţă de nivelul activelor pe care americanii le administrau pe piaţa locală la finalul anului 2012, potrivit raportului anual al companiei. Creşterea activelor deţinute de grupul Metlife pe piaţa locală vine în contextul finalizării integrării businessului local al britancilor de la Aviva.
 
Obligaţiunile şi titlurile de stat au cea mai mare pondere în totalul activelor asigurătorului, de 53%  sau echivalentul a 581 milioane de lei (132 mil. euro), fiind urmate de plasamentele aferente asigurărilor de viaţă, care au însumat 304 milioane de lei (69 mil. euro).
 
Sumele investite în obligaţiuni şi titluri de stat s-au majorat cu circa o treime faţă de anul precedent. De altfel, o bună parte a indicatorilor financiari ai Metropolitan Life s-au îmbunătăţit ca urmare a finalizării tranzacţiei cu Aviva. De exemplu, coeficientul de lichiditate a urcat la 7,07 la finalul anului trecut, faţă de 4,44 cu un an în urmă. 
 
Pe de altă parte, profi­tabiliatea asigurătorului de viaţă s-a redus semnificativ, de la 41 milioane de lei în 2012 la numai 29 milioane de lei (6,6 mil. euro) anul trecut, ceea ce înseamnă un rezultat pozitiv mai mic cu o treime. Totodată, volumul subscrierilor s-a re­dus uşor de la 264 milioane de lei în 2012 (cumulat fosta Aviva plus Alico) la 262 milioane de lei (59 mil. euro) anul trecut.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO