Bănci și Asigurări

Amendă record pentru BNP Paribas: Banca franceză va plăti 9 mld.$

Amendă record pentru BNP Paribas: Banca franceză va...

Autor: Anca Dumitrescu

30.06.2014, 16:00 1123

BNP Paribas a refuzat să comenteze, dar surse apropiate situaţiei au declarat că banca îşi va recunoaşte vinovăţia şi va plăti aproape 9 miliarde de dolari în cadrul unui acord cu mai multe instituţii americane implicate în investigaţie.

Un anunţ din partea autorităţilor americane este aşteptat luni, a declarat vineri o persoană apropiată situaţiei.

"Vreau să spun foarte clar, vom primi o amendă grea. Cu toate acestea, dificultăţile cu care ne confruntăm acum nu ne vor afecta planurile de viitor", potrivit mesajului preşedintelui BNP Paribas.

Autorităţile americane au analizat dacă BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa, a încălcat sancţiunile impuse unor ţări precum Sudan, în perioada 2002-2009, şi dacă a exclus informaţii de identificare din transferurile electronice, pentru a trece prin sistemul financiar american fără să fie identificate, au spus surse apropiate situaţiei.

"Este o veste bună pentru angajaţi şi clienţi. Astfel vom putea să depăşim incertitudinile actuale care apasă grupul. Vom putea lăsa în urmă aceste evenimente, care aparţin trecutului", a spus şeful BNP Paribas.

Săptămâna trecută, surse apropiate situaţiei au declarat că este probabil ca BNP să nu mai poată, în unele situaţii, să convertească monede străine în dolari, timp de până la un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO