Bănci și Asigurări

AmCham propune acordarea de ajutoare de stat pentru instalarea terminalelor POS de către micii comercianţi, pentru a creşte plăţile cu cardul inclusiv în zona rurală

AmCham propune acordarea de ajutoare de stat pentru...

Autor: Roxana Rosu

19.09.2019, 14:30 149

Companiile americane din România, reprezentate în AmCham (Camera de Comerţ Americană în România), propun o serie de măsuri pentru creşterea gradului de utilizare a serviciilor financiare, inclusiv în zona rurală, printre acestea fiind şi acordarea de ajutor de stat de minimis pentru instalarea terminalelor POS de către micii comercianţi în zonele în care plăţile cu cardul sunt încă limitate.

Alte propuneri vizează acordarea de stimulente fiscale pentru utilizarea produselor de economisire sau investiţii pe termen lung de către persoanele fizice. un regim fiscal stimulativ pentru achiziţionarea de poliţe de asigurare de viaţă cu componentă de protecţie şi alinierea sistemului de impozitare pentru sumele retrase de participanţi din pilonul III de pensii.

“Deşi România a înregistrat progrese în ultimii ani în ceea ce priveşte accesul la serviciile financiare, ţara noastră încă ocupă ultimul loc între statele membre UE din punct de vedere al nivelului de educaţie financiară şi al accesului la unele categorii de produse şi servicii financiare, situaţie accentuată de un decalaj mare între zonele rurale şi cele urbane, din perspectiva acestor indicatori” a declarat Ciprian Lăduncă, membru al Consiliului Director al AmCham Romania şi lider al grupului de lucru AmCham dedicat pieţei de capital şi serviciilor financiare.

Măsurile recomandate de AmCham au fost supuse dezbaterii în cadrul mesei rotunde din data de 19 septembrie care a reunit reprezentanţi ai sectorului de servicii financiare şi ai autorităţilor de reglementare în domeniu.

În opinia AmCham Romania, pentru a creşte incluziunea financiară la nivel naţional trebuie acoperită simultan nevoia de educaţie financiară pentru toate categoriile de vârstă, cât şi facilitarea accesului la produse şi servicii financiare prin promovarea unor măsuri fiscale şi non fiscale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO