Bănci și Asigurări

Alro primeşte o finanţare de 137 milioane dolari de la un consorţiu de bănci condus de Raiffeisen

Alro primeşte o finanţare de 137 milioane dolari de la...

Autor: Marius Oncu

12.02.2016, 10:54 913

Creditul revolving de 120 milioane dolari a fost obţinut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în 2010.

Consorţiul bancar include Raiffeisen Bank International şi Raiffeisen Bank România, UniCredit Bank, OTP Bank, Eximbank, Garanti Bank, Intesa Bank şi Banca Transilvania, se arată într-un comunicat al Alro.

Alro garantează împrumutul cu active imobile principale, ipoteci mobiliare, ipoteci asupra drepturilor şi despăgubirilor din poliţele de asigurare care acoperă bunurile companiei şi care fac obiectul garanţiilor constituite, precum şi cu ipoteca asupra acţiunilor Alum, deţinute de Alro şi asupra acţiunilor Conef, deţinute de Alro.

Compania a anunţat, marţi, că a finalizat un acord de împrumut de 60 milioane dolari cu Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre, fondurile urmând să fie utilizate pentru continuarea programului de investiţii în acest an. Împrumutul are o maturitate de şapte ani, cu tranşe egale semestriale, începand cu a 24-a lună de la prima utilizare.

Alro este o subsidiară a Vimetco, producător de aluminiu cu operaţiuni în România, China şi Sierra Leone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO