Bănci și Asigurări

Alpha reduce cu doua puncte dobanda la creditele de consum

30.01.2006, 18:25 13

Alpha Bank a anuntat reducerea cu doua puncte procentuale a dobanzilor percepute la creditul de nevoi personale in lei, precum si modificarea conditiilor de acordare.

Astfel, pentru imprumuturile Alpha 4All in lei, dobanzile sunt acum de 12%-13% pe an, variind in functie de suma contractata si de perioade de rambursare. Pentru un credit de in lei, cu o perioada de rambursare de 5 ani si o suma imprumutata egala cu echivalentul a 5.000 de euro, dobanda anuala efectiva este de 16,79% pe an.

Totodata, banca a dublat plafonul maxim de creditare, ducandu-l la 100.000 de euro, iar perioada de rambursare a fost extinsa cu 5 ani, pana la 20 de ani. Noile conditii vor fi introduse incepand cu 1 februarie. Alpha Bank a simtit nevoia sa ajusteze conditiile pentru acest produs la numai cateva luni de la lansarea lui (octombrie trecut).

Banca vrea sa recupereze teren pe zona de retail si pentru aceasta isi va dubla reteaua in 2006, pana la 70 de unitati.

Modificarile aduse de Alpha vin in contextul in care mai multi jucatori cu pretentii pe zona de retail si-au ajutat produsele. Saptamana trecuta, Raiffeisen Bank a anuntat relaxarea conditiilor de acordare a creditelor pentru nevoi personale. Acestea au vizat tot reducerea dobanzilor si extinderea perioadei de rambursare, iar austriecii au renuntat la plafonul maxim pentru astfel de finantari, restrictiile fiind date numai de capacitatea financiara a clientului.

Intr-o situatie asemanatoare se afla si OTP Bank, care a anuntat ca in urmatoarele doua luni nu va percepe taxa de analiza a dosarelor pentru credite de nevoi personale cu garantii imobiliare, si nici comision de evaluare a proprietatii. Banca se bazeaza, ca avantaj competitiv, pe creditarea in franci elvetieni, la care poate percepe dobanzi incepand cu 7% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO