Bănci și Asigurări

Alpha Bank Romania a înregistrat în primele şase luni un profit înainte de impozitare de 10,6 mil.euro. Volumul creditelor ipotecare a crescut cu 59%, iar cele de consum noi s-au dublat

Alpha Bank Romania a înregistrat în primele şase luni...

Autor: Roxana Rosu

27.08.2021, 10:35 157

Alpha Bank Romania a înregistrat în primele şase luni un profit înainte de impozitare de 10,6 milioane euro, creşterea înregistrată faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut fiind influenţată de reducerea costului riscului.

Potrivit datelor anunţate de bancă, în primul semestru din 2020 profitul brut s-a situat la 2,1 milioane euro.

La finalul primului semestru, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania s-a situat la 2,7 miliarde euro, aproape acelaşi nivel ca anul precedent, activitatea de creditare susţinută fiind contrabalansată de un nivel ridicat al rambursărilor.

” Activitatea de creditare a crescut într-un ritm susţinut în semestrul I, pe măsură ce activitatea economică s-a intensificat şi PIB-ul a început să recupereze decalajul faţă de nivelurile de dinainte de criză. Astfel, pe fondul cererii crescute din piaţă, activitatea noastră comercială s-a îmbunătăţit în mod semnificativ, segmentul creditelor ipotecare şi a celor de consum înregistrând cea mai bună performanţă din ultimul deceniu. În plus, şi creditarea persoanelor juridice a înregistrat performanţe notabile, atât pe segmentul întreprinderilor mici şi mijlocii, cât şi al companiilor mari. Astfel, Alpha Bank Romania a participat în semestrul I la sindicalizări semnificative, atât în sectorul retail, cât şi pe piaţa energiei verzi”, se menţionează într-un comunicat al băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO