LIVE: ZF AGROPOWER - OFERI PIEŢEI CE ÎŢI CERE SAU ADUCI UN PRODUS NOU PE PIAŢĂ ŞI EDUCI CONSUMATORUL? Cât de receptivi sunt consumatorii la produse inovatoare?
Bănci și Asigurări

Alpha Bank România a devenit membru al schemei europene pilot privind iniţiativa ipotecilor eficiente energetic

Alpha Bank România s-a alăturat iniţiativei privind ipotecile eficiente din punct de vedere energetic (Energy Efficient Mortgages Initiative - EEMI). Începând de ieri, 66 de instituţii de creditare s-au alăturat iniţiativei care reuneşte proiectele EeMAP, EeDaPP şi EeMMIP, potrivit informaţiilor transmise de EEMI.

„În ultimii ani, Alpha Bank România a fost un pionier prin crearea primului program de obligaţiuni garantate pe piaţa românească. În conformitate cu ambiţiile acordului verde al UE, tranziţia la o economie neutră din punct de vedere climatic este esenţială - cu atât mai mult având în vedere climatul economic actual -, dar va necesita investiţii substanţiale în renovarea clădirilor, aşa cum este subliniat în comunicarea Comisiei Europene privind valurile de renovare. Prin urmare, apartenenţa Alpha Bank România la schema-pilot EEMI este un semnal pozitiv al angajamentului industriei pentru o economie mai durabilă în România“, a transmis Luca Bertalot, coordonatorul iniţiativei EEMI pentru ipoteci eficiente din punct de vedere energetic. 

Ipoteza care stă la baza Iniţiativei privind ipotecile eficiente din punct de vedere energetic (EEMI) este că astfel de ipoteci au mai multe avantaje pentru instituţiile de creditare, debitorii şi decidenţii politici printre care reducerea riscului de perturbare a plăţilor de către proprietari, mărirea valorii proprietăţii şi, ca urmare, reducerea risculului de credit pentru bănci şi instituţii financiare.

„Colaborarea noastră cu EEMI este încă un pas înainte în luarea acţiunilor pentru abordarea unei probleme sistemice. Susţinerea unui climat adecvat pentru modelele de credit concepute pentru a aborda creditarea ipotecară ecologică şi pentru a crea condiţii adecvate pentru clienţii interesaţi de investiţii în soluţii eficiente din punct de vedere energetic ar trebui să fie răspunsul industriei noastre la problema climatului“, a transmis Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank România.

EEMI este conceput ca un efort pan-european de coordonare a intervenţiilor pe piaţă în legătură cu finanţarea eficienţei energetice în clădiri, crearea de sinergii în lanţul valoric ipotecar şi al obligaţiunilor garantate şi, în acest fel, asigurarea unui cerc virtuos între creditori, debitori şi investitori de la înfiinţarea ipotecii până la punerea în comun a garanţiilor eficiente din punct de vedere energetic, care ar constitui garanţia pentru obligaţiunile garantate „verzi“. Iniţiativa EEM vizează furnizarea unui mecanism de finanţare ipotecară, conform căruia debitorii sunt motivaţi să îmbunătăţească eficienţa energetică a proprietăţilor lor sau să dobândească proprietăţi cu eficienţă energetică ridicată, prin intermediul unor condiţii financiare favorabile legate de ipotecă.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.