Bănci și Asigurări

Alpha Bank introduce o soluţie de plată POS, care acceptă cardurile emise de Visa, Mastercard, UnionPay şi American Express

Alpha Bank introduce o soluţie de plată POS, care...

Autor: Cristina Bellu

04.06.2021, 10:55 273

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, lansează o soluţie completă de acceptare a plăţilor prin terminalele POS a cardurilor emise de Visa, Mastercard, UnionPay şi American Express.

“Soluţia oferă comercianţilor locali oportunităţi de creştere prin accesul la o nouă categorie de deţinători de carduri premium, ceea ce poate contribui la extinderea afacerii lor”, spun reprezentanţii instituţiei bancare într-un comunicat.

Banca continuă să îşi consolideze poziţia pe piaţa de plăţi, în linie cu tendinţele globale, răspunzând astfel cererii tot mai mari de soluţii de plată digitale.

“Această serie de inovaţii a presupus multiple lansări pe piaţa locală, cum ar fi lansarea primei soluţii SoftPOS din România - Alpha PhonePOS, implementarea cu succes a noii soluţii „Instant Money Back" pe platformele online eMag şi Fashion Days împreună cu PayU, participarea la programul-pilot global VISA Installments şi certificarea noilor terminale POS Verifone Engage, în parteneriat cu Printec România, în paralel cu extinderea progresivă a tehnologiei bancare self-service în unităţile sale teritoriale”, precizează reprezentanţii Alpha Bank.

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, a fost în ultimii ani cea mai performantă dintre băncile româneşti cu capital grecesc. Alpha Bank este singura bancă cu capital elen rămasă pe piaţa locală, după ce Bancpost a fost cumpărată de Banca Transilvania, Piraeus Bank a ajuns la fondul american de investiţii J.C. Flowers, iar Banca Românească a ajuns la EximBank.

În ianuarie 2021, Alpha Bank Romania, Alpha Bank Cipru şi Alpha Bank Albania au devenit parte a unui holding deţinut 100% de grupul Alpha Bank Grecia. Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank Romania, a fost numit preşedintele holdingului care administrează reţeaua internaţională de bănci a grupului Alpha Bank din Grecia.

Alpha Bank Romania avea la sfârşitul lui T1/2021 o reţea formată din 131 unităţi şi 1.995 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO