Bănci și Asigurări

Alpha Bank a tăiat un sfert de punct procentual din dobânzile la depozitele în lei

Autor: Ciprian Botea

02.03.2012, 00:00 433

Alpha Bank, cea mai mare bancă locală cu acţionariat elen, a redus cu un sfert de punct procentual dobânzile plătite la depozitele în lei pentru populaţie cu scadenţa cuprinsă între 2 şi 9 luni, până în intervalul 5,75%-6,25% pe an. Cea mai mare dobândă plătită de bancă la depozitele la termen rămâne cea la depozitele cu scadenţa la un an şi se ridică la 6,25% pe an. Şi bonificaţiile la depozitele în lei pentru companii cu scadenţe între o lună şi un an au scăzut cu un sfert de punct, până în intervalul 4,5%-5,25% pe an.

Cu 5,25% pe an sunt bonificate depozitele cu scadenţa mai mare de şase luni, în timp ce depunerile pe trei luni sunt bonificate cu 5% pe an. Băncile încep să dea semne timide de reducere a dobânzilor la depozitele în lei pe fondul îmbunătăţirii lichidităţii pe piaţa interbancară şi al relaxării politicii monetare de către BNR.

Şi turcii de la Credit Europe au redus cu un sfert de punct procentual dobânzile la depozitele în lei începând din această lună. Bancherii intraseră la sfârşitul anului trecut într-o cursă a atragerii de depozite şi atunci au majorat dobânzile având în vedere că resursele interne sunt limitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO