Bănci și Asigurări

Alpha Bank a primit de la Moody’s o îmbunătăţire a perspectivei de rating pentru depozitele pe termen lung

Alpha Bank a primit de la Moody’s o îmbunătăţire a...

Autor: Alexandru Nanu

17.12.2018, 00:05 521

Agenţia internaţională de rating Moody’s a anunţat la sfârşitul săptă­mânii trecute menţinerea ratingului Alpha Bank România la calificativul Ba3 pentru depozite şi b2 pentru credite, dar şi îmbunătăţirea perspecti­vei de rating pentru depozitele pe termen lung, ceea ce înseamnă că pe viitor banca se poate aştepta la creştere de rating la depozite.

Acţiunea de evaluare reflectă opinia Moody's potrivit căreia Alpha Bank România a înregistrat progrese semnifi­cative în ultimii ani în ceea ce priveşte îmbunătăţirea solvabilităţii şi a profi­lului său de finanţare. Astfel, Alpha Bank România  ajuns să aibă rating mai bun decât banca-mamă Alpha Bank, atât la credite, cât şi la depozite, subliniază Moody’s. Ca urmare a unei serii de vânzări de credite neperfor­mante, Alpha Bank România şi-a îmbunătăţit substanţial indicatorii de solvabilitate. Banca a raportat un nivel al creditelor neperfor­mante de 6% la sfârşitul semestrului I/2018, mult în scădere faţă de 14% în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO