Bănci și Asigurări

Allianz-Tiriac scade pe asigurari generale si stagneaza pe viata

31.05.2010, 23:42 25

Allianz-Tiriac, cea mai mare companie din piata asigurariloranul trecut si numarul doi dupa primul trimestru, a inceput anul cuo scadere pe segmentul asigurarilor generale, in timp ce peasigurari de viata afacerile companiei au stagnat.

Astfel, in primele trei luni din acest an subscrierileAllianz-Tiriac din asigurari generale au fost de 62 de milioane deeuro, in scadere cu 18% (in euro) fata de nivelul din aceeasiperioada a anului trecut, potrivit datelor finale pentru T12010.

"Reducerea valorii subscrierilor a fost determinata in principalde diminuarea volumului de afaceri generat de companiile de leasingauto partenere", au declarat oficialii companiei.

Intreaga piata de asigurari generale a fost lovita de scadereaabrupta a pietei de leaisng si a vanzarilor de masini. Daca in 2009asigurarile generale au urcat 2%, in primul trimestru din acest anpiata a scazut cu aproape 8%, din cauza reducerii cu un sfert asubscrierilor din polite auto Casco.

Pe segmentul asigurarilor de viata, afacerile Allianz-Tiriac austagnat la nivelul de 6 milioane de euro.

Per total, subscrierile Allianz-Tiriac s-au redus cu 17% inprimul trimestru, pana la 68 de milioane de euro.

Grupul Allianz, care detine putin peste 50% din actiunileasiguratorului, a raportat pentru primul trimestru subscrieritotale de 1,1 miliarde de euro in Europa Centrala si de Est, increstere cu 8%. Profitul operational obtinut in aceasta perioadas-a redus cu 15%, pana la 66 de milioane de euro.

Dupa primele trei luni din acest an Allianz-Tiriac a trecut pelocul doi in piata asigurarilor, fiind devansata de Astra, companiaomului de afaceri Dan Adamescu. Astra a trecut pe prima pozitiedatorita vanzarilor masive pe segmentul asigurarilor de raspunderecivila obligatorie auto (RCA). Totusi, primul trimestru nu esteintotdeauna reprezentativ.

Si anul trecut Omniasig, companie a Vienna Insurance Group, atrecut pe primul loc in piata dupa primele trei luni, insa pana lasfarsitul anului Allianz-Tiriac a revenit pe aceasta pozitie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO