Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac include riscul de infectare cu noul coronavirus în acoperirile poliţelor de călătorie şi elimină restricţiile de vârstă pentru poliţele clasice

Allianz-Ţiriac include riscul de infectare cu noul...

Autor: Cristina Bellu

02.11.2020, 11:36 229

Allianz-Ţiriac, al doilea cel mai mare asigurător din România, anunţă că va include riscul de infectare cu noul coronavirus în acoperirile poliţelor de călătorie în străinătate, aflate în vigoare sau nou încheiate. Totodată, în cazul poliţelor în vigoare, acoperirea va fi extinsă fără niciun cost suplimentar, pentru clienţii care deţin o asigurare pentru călătorie unică în scop turistic sau o asigurare pentru călătorii multiple.

“Poliţele de călătorie emise de Allianz-Ţiriac vor acoperi cheltuielile medicale şi de repatriere aferente îmbolnăvirii cu COVID-19, iar pentru clienţii care aleg clauza storno vor fi acoperite şi cheltuielile aferente anulării sau întreruperii călătoriei. Excepţie fac călătoriile în SUA şi Canada, precum şi cele în ţări aflate în stare de urgenţă în ziua anterioară intrării în vigoare a fiecărui risc asigurat. Riscul este însă acoperit dacă starea de urgenţă este declarată atunci când asiguratul este deja în ţara de destinaţie”, transmit reprezentanţii companiei.

Totodată, Allianz-Ţiriac a decis să elimine restricţiile de vârstă la încheierea poliţelor de călătorie clasice, care au drept scop protecţia în cazul unei călătorii unice.

“Extinderea acoperirilor poliţelor de călătorie face parte dintr-un întreg set de măsuri prin care am dovedit că punem oamenii pe primul loc, indiferent de situaţie”, spune Melania Stăncioiu, Director al Diviziei Subscriere şi Management Portofoliu Asigurări Viaţă şi Sănătate al Allianz-Ţiriac.

De la debutul pandemiei de coronavirus în România, Allianz-Ţiriac a introdus măsuri suplimentare de sprijinire a clienţilor printre care implementarea unui proces de soluţionare online a daunelor, pe toate liniile de business, servicii gratuite pentru clienţii cu asigurări de sănătate precum consultanţa medicală la distanţă sau DoctorChat - un asistent virtual care oferă sfaturi medicale non stop direct de pe SMS sau aplicaţia de mesagerie favorită (WhatsApp, Telegram sau Viber).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO