Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac avea anul trecut 1,5 mld. lei în acţiuni, obligaţiuni şi titluri de stat

Allianz-Ţiriac avea anul trecut 1,5 mld. lei în...

Autor: Anelis Baciu, Razvan Voican

08.07.2014, 00:00 145
Allianz-Ţiriac, cea mai mare companie din piaţa de asigurări în funcţie de primele subscrise în primul trimestru, avea plasamente pe piaţa de capital, în depozite, dar şi în active necorporale (terenuri, construcţii) în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei (341 mil. euro) la finalul anului trecut, potrivit datelor asigurătorului. Compania a preferat să nu rişte foarte mult, de aceea circa 45% din investiţii, echivalentul a 676 milioane de lei, au mers în instrumente cu venituri fixe de tipul obligaţiunilor corporative şi titlurilor de stat. 
 
 
Asigurătorul a obţinut un randament anual maxim de 3,25% pe an pentru titlurile de stat denominate în monedă străină, în timp ce pentru titlurile în lei câştigul încasat a variat de la 0,6% la 8% pe an. Pe de altă parte, depozitele la bănci atât în lei, cât şi în euro, de echivalentul a 8,4 milioane de lei, au adus asigurătorului o dobândă anuală de 0,6% la euro şi maximum 1,8% în cazul sumelor plasate în monedă locală. La nivel agregat, companiile de asigurări deţineau la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut plasamente de 11,2 milioane de lei (2,6 mil. euro), cu 7% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit ASF. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO