Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac a primit toate aprobările necesare pentru chiziţia pachetului majoritar de acţiuni al Gothaer Asigurări. La finalul anulu 2021, portofoliul Gothaer este estimate la 83,3 mil. lei.

Allianz-Ţiriac a primit toate aprobările necesare...

Autor: Mircea Nica

24.11.2021, 16:01 374

Allianz-Ţiriac, companie de asigurări parte a grupului german Allianz, a primit atât aprobarea Consiliului Concurenţei, cât şi cea a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al Gothaer Asigurări, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

„Achiziţia Gothaer Asigurări Reasigurări reprezintă o dovadă concretă a angajamentului Allianz-Ţiriac faţă de piaţa românească de asigurări, chiar şi în vremuri tulburi. Suntem pregătiţi să iniţiem cât mai repede procesul de integrare, după aprobarea proiectului de fuziune, şi să devenim o singură echipă care reuneşte expertiza celor două organizaţii în interesul clienţilor, angajaţilor, partenerilor de distribuţie şi acţionarilor”, a declarat Virgil Şoncutean, Director General al Allianz-Ţiriac Asigurări.

Allianz-Ţiriac estimează că finalizarea integrării va avea loc până la finalul anului 2022, după ce vor fi parcurse progresiv etapele de aprobare a fuziunii şi procesul de integrare a Gothaer Asigurări Reasigurări în structura Allianz-Ţiriac. Până la finalizarea fuziunii, cei doi asigurători vor funcţiona ca două entităţi independente, conform regulilor unei asemenea achiziţii.

Aprobarea tranzacţiei de preluare nu influenţează în niciun fel relaţia cu clienţii sau contractele de asigurare pe care aceştia le deţin în acest moment la una dintre cele două companii. Beneficiile, termenii şi condiţiile contractelor de asigurare rămân neschimbate. Pentru operaţiuni, servicii şi consultanţă, clienţii trebuie să se adreseze în continuare Gothaer Asigurări Reasigurări la datele de contact cunoscute. De asemenea, relaţia cu partenerii nu este influentaţă.

Ciprian Pop, director al Departamentului Actuariat din cadrul Allianz-Ţiriac, este propunerea Allianz-Ţiriac pentru rolul de Director General  al Gothaer Asigurări Reasigurări şi îşi va prelua atribuţiile după obţinerea avizelor necesare. Ciprian Pop va avea un mandat limitat, până la finalizarea fuziunii, iar principalul său obiectiv va fi pregătirea Gothaer Asigurări Reasigurări pentru o integrare cât mai lină, atât din perspectiva clienţilor, cât şi a angajaţilor şi partenerilor.

De asemenea, Allianz-Ţiriac va propune un nou Consiliu de Administraţie al Gothaer Asigurări Reasigurări, format din Virgil Şoncutean, Director General al Allianz-Ţiriac, Adriana Matache şi Aurel Badea, ambii Directori Generali Adjuncţi ai Allianz-Ţiriac. Noul Consiliu de Administraţie îşi va prelua mandatul dupa avizul ASF şi va fi condus de Virgil Şoncutean, în calitate de preşedinte.

La finalul anului 2021, portofoliul Gothaer Asigurări Reasigurări este estimat la 83,3 milioane de lei. Tranzacţia de preluare a fost semnată şi anunţată public de cele două părţi la începutul lunii decembrie 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO