Bănci și Asigurări

Allianz, Generali şi americanii de la Liberty Mutual se bat pentru businessul de asigurări al gigantului spaniol BBVA, acţionarul majoritar al Garanti Bank

Allianz, Generali şi americanii de la Liberty Mutual se...

Autor: Alex Ciutacu

28.02.2019, 09:52 153

Companiile de asigurări Allianz şi Generali se bat în oferte cu americanii de la Libery Mutual pentru a cumpăra businessul de bancassurance de la grupul spaniol BBVA – acţionarul majoritar al Garanti, potrivit a patru surse din apropierea tranzacţiei citate de Reuters.

Vânzarea, asistată de Bank of America, s-a pus în desfăşurare la sfârşitul anului trecut şi va fi structurată ca un acord de joint venture în cadrul unei reţele de asiguratori din Spania, Mexic şi Ameria Latină.

Întreaga reţea este evaluată la 1,5 miliarde euro şi furnizează produse de asigurări care vizează mai multe segmente de la asigurări de viaţă şi de sănătate, la asigurări de locuinţă sau de maşină.

Potenţialii cumpărători pot achiziţiona cel pţin 50% din fiecare asigurator deţinut de BBVA în toată lumea, cele mai mari businessuri fiind cele din Spania şi din Mexico, potrivit surselor citate.

Cu toate acestea, reţeaua de asigurări de viaţă a BBVA din Spania rămâne o parte integrală din businessul creditorului spaniol şi nu va fi inclus în pachetul de vânzări, potrivit a două dintre surse.

BBVA, Allianz, Generali şi Liberty Mutual au refuzat să comenteze pentru agenţia de presă Reuters.

BBVA, al doilea cel mai mare grup bancar din Spania după Santander, nu se grăbeşte să finalizeze tranzacţia, potrivit surselor, şi vrea să se asigure că cel care va cumpăra în final are un plan solid de a dezvolta reţeaua de clienţi în Spania şi în America de Sud.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO