Bănci și Asigurări

Allianz este interesată de braţul de administrare de active al Deutsche Bank. Gigantul german de asigurări ar putea ajunge să administreze un portofoliu de 1,17 trilioane de euro

Allianz este interesată de braţul de administrare de...

Autor: Alina Botezatu

17.03.2019, 09:42 442

Allianz SE explorează posibilitatea de a fuziona braţul său de administrare a activelor cu DWS Group, deţinut de Deutsche Bank AG, pentru a crea un campion naţional german în gestionarea banilor, scrie Bloomberg, citând surse apropiate acestei analize.

Asiguratorul cu sediul la Munchen se uită la fezabilitatea unui acord cu cel mai mare creditor din Germania, pentru a crea un business care va avea sub administrare un portofoliu de 1,17 trilioane de euro (1,33 trilioane de dolari).

Deliberările Allianz sunt într-o fază incipientă, astfel că s-ar putea să nu se ajungă la discuţii sau la înţelegeri formale.

DWS este una dintre bijuteriile coroanei Deutsche Bank, iar creditorul este reticent în a-şi vinde deţinerea, care se află într-o unitate listată la bursă.

O astfel de tranzacţie ar putea ajuta Deutsche Bank să finanţeze o eventuală fuziune cu Commerzbank AG, fuziune despre care se discută tot mai intens. Creditorul ar trebui să vină cu circa 8 miliarde de euro pentru a acoperi cheltuielile de restructurare şi reevaluarea anumitor active, în cazul în care ar decide să fuzioneze cu rivalul său care se află locat la câteva străzi în acelaşi oraş, potrivit lui Christian Koch, analist al DZ Bank. DWS are o capitalizare de piaţă de 5,6 miliarde de euro, evaluând deţinerea de 78% a Deutsche Bank la aproximativ 4,3 miliarde de euro.

Deutsche Bank le-a cerut deja acţionarilor aproximativ 30 de miliarde de euro, în ultimul deceniu, ceea ce face vânzarea unui activ ca DWS potenţial acceptată.

Reprezentanţii pentru Deutsche Bank, Allianz şi DWS au refuzat să comenteze informaţiile furnizate de sursele Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO