Bănci și Asigurări

Allianz: Decontarea directă obligatorie la poliţele RCA ar trebui să ajute la echilibrarea pieţei

Allianz: Decontarea directă obligatorie la poliţele RCA...

Autor: Mircea Nica

18.06.2021, 10:00 324

Modificările legislative pregătite pentru piaţa RCA privind introducerea obligativităţii decontării directe sunt aşteptate să ajute la echilibrarea pieţei, a spus Aurel Badea, director general adjunct al Allianz-Ţiriac, pentru ZF.

„Ne aşteptăm ca introducerea obligativităţii de­contării directe să ajute la echilibrarea pieţei RCA şi să genereze o îmbunătăţire a calităţii serviciilor şi implicit o reducere a numărului de reclamaţii din partea clienţilor şi terţilor păgubiţi“, a spus Aurel Badea.

În acelaşi timp, el a mai explicat că segmentul RCA este de ani buni o linie de business care generează pierderi asigurătorilor, iar acest lucru este confirmat şi de datele consolidate publicate de Autoritatea de Supra­veghere Financiară (ASF) pentru anul 2020.

„Modificările legislative pregătite în zona RCA, precum decontarea directă obligatorie, modificarea legii RCA conform recomandărilor Comisiei Europene, introducerea tarifelor de referinţă pentru service-uri, au potenţialul de a construi o fundaţie mai solidă pentru toţi cei implicaţi: consumatori, asigurători şi distribuitori, astfel încât percepţia asupra serviciilor şi performanţa generală a pieţei să se îmbunătăţească“, a mai adăugat Aurel Badea.

Cu toate acestea, directorul general adjunct al Allianz-Ţiriac susţine că este necesar ca odată cu decontarea directă obligatorie să fie activate şi mecanismele de compensare pentru că recuperarea regreselor nu funcţionează cu anumiţi asigurători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO